Adverteerders
EASY NOISE CONTROL
#wijzijnakoestiek
Akoestiek en Geluidsisolatie
FAQ
ZOEKEN
Gebruikers
Registreer (NIET verplicht!)
Profiel
Inloggen
Geluidforum.nl forum index
->
In het huis
Plaats reactie
Gebruikersnaam
Onderwerp
Gastcode
Voer
"e3bbb"
in om uw gast-bijdrage te plaatsen
Bericht
Emoticons
Meer emoticons
Letter kleur:
Standaard
Donkerrood
Rood
Oranje
Bruin
Geel
Groen
Olijf
Cyaan
Blauw
Donkerblauw
Indigo
Violet
Wit
Zwart
Letter grootte:
Heel klein
Klein
Normaal
Groot
Erg groot
Sluit tags
[quote="Tom"]Ik denk dat deze discussie de verkeerde kant op gaat. In mijn optiek is het soort dekvloer niet interessant, want die ligt er al in. Ik wil alleen weten of er een ondervloer voor tegels bestaat, die: - minimaal 10 decibel geluidsdempend is volgens delta Llin norm; en - zodanig geleidend is dat ik zo minimaal mogelijk warmteverlies heb van mijn vloerverwarming. Als een dergelijk product niet bestaat is dat voor mij ook een antwoord.[/quote]
Opties
HTML is
AAN
BBCode
is
AAN
Smilies staan
AAN
Schakel HTML uit in dit bericht
Schakel BBCode uit in dit bericht
Schakel smilies uit in dit bericht
Indien je de code niet kan lezen of blind of slechtziend bent, neem dan contact op met de
Administrator
.
Bevestigingscode: *
Voer de code in exact zoals je die ziet. Let op hoofdletters, een nul heeft een diagonale lijn.
Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar:
Kies forum
Bedrijfsmatig
----------------
Geluid op de werkplek
Geluid naar de omgeving
Particulier
----------------
In het huis
Om het huis
Hobby en vrije tijd
Geluid en Geluidregelgeving
----------------
Akoestiek
Expert-forum
Forumgerelateerd
----------------
Informatie over dit forum
Off Topic
Feedback
Onderwerp
Auteur
Bericht
Linda
Geplaatst: Wo Dec 09, 2015 7:18 am
Onderwerp: Re: Attitude experts
Simon schreef:
Heel irritant is het altijd op dit soort forums wanneer een leek vragen stelt aan een expert en de expert verwacht dat je hun jargon moet kunnen spreken. Als TS jullie jargon zou spreken zou hij zijn vraag vast anders hebben opgesteld. Hij heeft hulp nodig en doet zijn best om zijn vraag toch duidelijk te omschrijven en krijgt de ene na de andere uitbrander met als resultaat geen antwoord op de vraag maar een zinloze discusie waar niemand wijzer uit is geworden.
Het lijkt alsof de experts er plezier in hebben om de leek af te branden en zo hun eigen ego te strelen via iemand die slechts wilt leren..
Experts werk aan je manier van communiceren. Kennis delen kan ook op een andere manier..
Als je verder leest op het forum dan zal je ook gezien hebben dat Eric heel veel heeft betekend voor mensen op het forum ondanks dat hij lange tijd ziek was en 8 mei 2014 is overleden.
Linda
Geplaatst: Wo Dec 09, 2015 7:12 am
Onderwerp:
Even wat info van internet geplukt :
Bij een 10 dB geluidsreductie gaat het om het verschil tussen een kale betonvloer en een vloer die belegd is met een ondervloer en vloerbedekking. Een ondervloer zelf reduceert dus geen 10 dB! Het gaat altijd om een combinatie van de ondervloer met een specifieke vloerafwerking.
Heeft u een appartement of gaat u er een appartement kopen?
Dan zijn er een paar dingen waar u goed rekening mee moet houden.
Is er al vloerverwarming in het appartement? En u wilt een harde (plavuizen/parketvloer) aanbrengen, dan zal in bijna alle gevallen uw Vereniging van Eigenaren bedingen dat er een contactgeluidisolatie moet worden aangebracht. Dat kan natuurlijk, maar... bedenkt u wel dat zo’n geluidsisolatie tevens warmte isoleert! Die geluidsisolatie maakt uw vloerverwarming dus minder effectief en zorgt daarom voor (soms aanzienlijk) hogere stookkosten. Dat effect wordt erger wanneer uw appartement niet op de begane grond is. De begane grond vloer bij nieuwere appartementen is meestal geïsoleerd waarbij de isolatie zich onder de vloerverwarming bevindt. Maar verdiepings-vloeren zijn dat vaak niet, ook niet bij nieuwbouwappartementen. Als uw vloer niet is geïsoleerd en u legt boven de vloerverwarming een isolatielaag aan, dan gaat dus de meeste warmte in de vloer naar beneden en hebben uw benedenburen gratis plafondverwarming..
Bij toepassing van een verkeerde ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. De thermische weerstand van de ondervloer en bovenvloer (harde vloerbedekking) is bepalend. Als de vloerverwarming (traditioneel systeem) als hoofdverwarming gebruikt wordt, dan mag de warmteweerstand (R-waarde) van de ondervloer en harde vloerbedekking niet meer dan 0,15 m²K/W bedragen. Is de waarde hoger, dan is er sprake van rendementsverlies en/of opwarmingsvertraging.
Er staan rapporten van Peutz op
unifloor.nl
+
Jumpax PDF
.
Verder links van
appartementeneigenaar.nl
+
vloeren-net.nl
.
Waarom kies je niet voor verlijmde
PVC
,dat is in allerlei soorten en maten te koop.
bert stoltenborg
Geplaatst: Wo Dec 09, 2015 12:07 am
Onderwerp:
Peutz moet GVD die kantoren en de speedboat van de CEO ook betalen!
mike2200
Geplaatst: Di Dec 08, 2015 12:07 am
Onderwerp: ik zit met hetzelfde probleem.
Ik heb zowat iedere technisch directeur gesproken. Schönox EDP platen, ditra sound matten, jumpax ceramics (niet meer leverbaar) . Het verhaal is als volgt.
Eerst dient men exact de VVE eis te weten. 10db verbetering of in totaal 10db verbetering. Hierin zit een groot verschil. De huidige betonvloer heeft een bepaalde db waarde, die is in veel gevallen in 80% van de gevallen 0. Maar kan ik 20% van de gevallen dus ook +3db 0f bijv -3db zijn. Dit is enkel een voorbeeld. Ik heb iemand gesproken van de Firma Peutz, die worden ingehuurd door de rechtbank indien er metingen gedaan moeten worden.. Dus als iemand het weet dan zijn zij het!
Hoe weet je nou precies hoeveel db waarde de huidige vloer zonder vloerbedekking heeft??? VVE staat je aan te kijken of ze water zien branden... en de aannemer is vaak niet meer te bereiken. Mijn appartement is gebouwd in 1999. Toen golden er bepaalde bouwregels waarin die 0db norm gehanteerd diende te worden(of dit gedaan is, is een tweede)
Dat is dus vrij lastig te achterhalen. Hiervoor kan men een meting doen.. mits de vloer vrij is van bedekking. Kosten circa 600 euro. Hieruit volgt een advies circa 500 euro.. welke aanpassingen gedaan dienen te worden om mogelijk die 10db geluidsreductie te halen. Daarna dient wederom een geluidsmeting plaats te vinden a 600 euro. Even vanuitgaande dat de vloer de juiste reductie haalt... dan wil je dit natuurlijk dmv certificaat kunnen laten zien.. en ja hoor.. je raad het al.. certificering kost +/_ 500 euro! MAW.. je bent sowieso rond de 2200 euro kwijt zonder uberhaupt een tegel gelegd te hebben!! Kosten van zo n dergelijke ondervloer zijn vaak 2-3 x de tegelprijs. Dan moet het zaakje nog gelegd worden... het tegeltje betaald... Al je deuren aangepast... inloopmat bij de voordeur. Je toilet opgehoogd.. anders zit je met je knieen omhoog te ......
MAW... De nederlandse wetgeving of VVE maakt het je vrijwel onmogelijk om een aantoonbare VUT reihnland certificering tegelvloer te plaatsen, TENZIJ je zo n meetbedrijf inhuurt zoals PEUTZ in zoetermeer.
Een enorme domper dit voor mij! aangezien ik een zeer sexy tegelvloer in gedachte had!
Voor een appartement van circa 80m2 zit je al gauw inclusief alle aanpassingen op minimaal 12000 euro. Dat is in mijn geval het niet waard.
Natuurlijk kan je met een degelijk product zoals de ditra soundmat of schonox edp plaat een eind komen... mits goed gemonteerd is... Maar aantoonbaar die 10db reductie ga je niet halen. Hooguit de helft....
De vraag is... zal je uiteindelijk door de rechter gedwongen worden die vloer dr uit te hakken... als hij hoort hoeveel moeite je gedaan hebt.... Meestal niet... vaak dient er dan een vloerbedekking overheen geplaatst te worden!
Heb je al dit gezeik er voor over? Die keuze is aan jullie!
Ik kan er inmiddels wel om janken ...
Waarom gelden er in duitsland en vrijwel alle europese landen andere normen als in Ned?
22db/w is 10db/lin!!!!!
Simon
Geplaatst: Za Dec 05, 2015 1:25 pm
Onderwerp: Attitude experts
Heel irritant is het altijd op dit soort forums wanneer een leek vragen stelt aan een expert en de expert verwacht dat je hun jargon moet kunnen spreken. Als TS jullie jargon zou spreken zou hij zijn vraag vast anders hebben opgesteld. Hij heeft hulp nodig en doet zijn best om zijn vraag toch duidelijk te omschrijven en krijgt de ene na de andere uitbrander met als resultaat geen antwoord op de vraag maar een zinloze discusie waar niemand wijzer uit is geworden.
Het lijkt alsof de experts er plezier in hebben om de leek af te branden en zo hun eigen ego te strelen via iemand die slechts wilt leren..
Experts werk aan je manier van communiceren. Kennis delen kan ook op een andere manier..
Geluidforum
Geplaatst: Wo Mei 26, 2010 5:31 pm
Onderwerp: Re: ondervloer
Eric Desart schreef:
(...) Hier verwijs je naar 2 cm vrije randen die geen enkele akoestische functie hebben als die chape rechtstreeks op het onderliggend beton ligt. (...)
Tom, even samengevat: Zeer relevant is het dus te weten of de huidige dekvloer over de gehele onderzijde (dus niet enkel aan de wanden) ontkoppeld is ten opzichte van de bouwkundige betonvloer en zo ja, waaruit de tussenlaag bestaat. Dat zou je dus moeten navragen bij de bouwer / aannemer!
Eric Desart
Geplaatst: Wo Mei 26, 2010 5:16 pm
Onderwerp: Re: ondervloer
Tom schreef:
Over 4 à 6 weken wordt mijn appartement opgeleverd. Er is al een dekvloer gelegd, die ongeveer 2 cm vrij ligt van de muren. Hierdoor ontstaat er (volgens de aannemer) sowieso al minder contactgeluid met de buren. In deze dekvloer is ook de vloerverwarming verwerkt. De vloerverwarming is tevens de hoofdverwarming.
In deze topic verwijs je in een vroegere post naar een zwevende dekvloer, een zwevende dekvloer is een chape die op zichzelf reeds trillingsvrij opgelegd is.
Zijn die buizen nog zichtbaar, dat die in geulen liggen in een polystyreen laag?
Dit gebeurt vaak om die buizen te isoleren naar beneden toe.
Op een andere plaats praat je gewoon over een dekvloer wat een gewone chape kan zijn niet elastisch opgelegd.
Hier verwijs je naar 2 cm vrije randen die geen enkele akoestische functie hebben als die chape rechtstreeks op het onderliggend beton ligt.
Ook nu nog geef je geen goede beschrijving
.
Denk nu eens dat jij die vloer niet kent en nog nooit gezien hebt.
Nu ga je, als andere jij, die die vloer wel kent of kan nazien door vragen, aan jezelf die die vloer niet kent proberen uit te leggen hoe die vloer er exact uitziet op zo een manier dat de jij die nog nooit over die vloer gehoord heeft zich exact kan voorstellen hoe die opgebouwd is. En liefts zo exact mogelijk. Zoek eventueel naar links of figuren.
Of je doet dit en kan een beter antwoord verwachten. Of je houdt het vaag en ik speel op veilig en zeg gewoon: Het kan niet (kan ik zeker niets fout doen).
Een analogie: Jij wil dat anderen een formule oplossen zonder de argumenten van deze formule te kennen.
Tom
Geplaatst: Wo Mei 26, 2010 3:13 pm
Onderwerp: ondervloer
De aannemer laat ons helemaal vrij in het soort vloer dat we in het appartement willen leggen. Of dit nu tegels, laminaat, zeil, kurk enz. wordt, dat zal hem echt niet uitmaken. Hij hoeft er tenslotte niet te wonen. Hij adviseert derhalve ook niet in de soorten ondervloer die er voor verschillende soorten vloer verkrijgbaar zijn. Hij laat het uitzoeken en regelen helemaal aan de bewoners over. De enige partij waarmee ik in deze te maken heb, is de Vereniging van Eigenaren, oftewel mijn aanstaande buren.
Ik moet echt navragen hoe mijn dekvloer steunt op de muren van de buren beneden mij. Ik hoop dat ik deze informatie nog boven water krijg, en zal dan een nieuwe reactie plaatsen.
Geluidforum
Geplaatst: Wo Mei 26, 2010 12:15 pm
Onderwerp:
Excuses wat mij betreft niet nodig hoor!
Nogmaals: Een dergelijk product bestaat naar mijn mening niet.
De dekvloer (van de aannemer) ligt los van de wanden. Ligt er ook een trillingdempende laag onder (vraag die aannemer)? Dan zou het naar mijn (en Eric's) mening het onnodig en zelfs mogelijk een verslechtering zijn nog een trillingdempende laag op de dekvloer aan te brengen.
Wat zegt de aannemer over de beschikbaarheid van de door jou gevraagde ondervloer.
Tom
Geplaatst: Wo Mei 26, 2010 11:59 am
Onderwerp: ondervloer
Beste Eric en Site Administrator,
Excuses voor de eerdere reactie. "in the heat of the moment" heb ik mijn woorden verkeerd gekozen.
Toch wil ik graag nog eens mijn probleem voorleggen.
Over 4 à 6 weken wordt mijn appartement opgeleverd. Er is al een dekvloer gelegd, die ongeveer 2 cm vrij ligt van de muren. Hierdoor ontstaat er (volgens de aannemer) sowieso al minder contactgeluid met de buren. In deze dekvloer is ook de vloerverwarming verwerkt. De vloerverwarming is tevens de hoofdverwarming.
Op deze dekvloer wil ik het liefst tegels plaatsen. Met de Vereniging van Eigenaren hebben we afgesproken dat dit mag,
mits
er een ondervloer op de dekvloer gelegd wordt die minimaal 10 decibel geluidsdempend is. Ik wil niet dat deze ondervloer ten koste gaat van mijn vloerverwarming.
Ik ben dus op zoek naar een product dat 10 decibel geluidsdempend is en voldoende warmte geleidend is.
Weten jullie of een dergelijk product bestaat?
Geluidforum
Geplaatst: Di Mei 18, 2010 7:38 pm
Onderwerp:
Dus:
Ondervloer = GEEN mogelijkheid
Extra zwevende dekvloer = MISSCHIEN een mogelijkheid doch onvoldoende info
(of begrijp ik het nu niet meer?)
Even nog losstaand van de thermische isolatie, die je gezien de vloerverwarming dus zou willen minimaliseren...
Eric Desart
Geplaatst: Di Mei 18, 2010 6:44 pm
Onderwerp:
Eric Desart schreef:
Ik vermoed dat je niet anders zal kunnen dan een
zwevende vloer
leggen die je betegeld.
Je zou die zo dun mogelijk kunnen maken, maar je moet evengoed een behoorlijk stijve bovenvloer hebben of je voegen van de tegelvloer krakken.
Tom schreef:
De vloerverwarming is verwerkt in een
zwevende dekvloer
.
Eric Desart schreef:
Beschrijf eens EXACT wat jij bedoeld met die
zwevende dekvloer
.
Tom schreef:
Ik denk dat deze discussie de verkeerde kant op gaat.
In mijn optiek is het soort dekvloer niet interessant
, ......
Geluidforum, met dank.
Geluidforum
Geplaatst: Di Mei 18, 2010 2:07 pm
Onderwerp:
Volgens mij bestaat er geen trillingdempende / loopgeluiddempende ondervloer waar je (permanent en op degelijke wijze) tegels op kunt aanbrengen, dit in verband met de combinatie van een flexibele ondervloer en een harde tegelvloer...
Eric Desart
Geplaatst: Di Mei 18, 2010 11:47 am
Onderwerp:
Tom schreef:
Ik denk dat deze discussie de verkeerde kant op gaat
. In mijn optiek is het soort dekvloer niet interessant, want die ligt er al in.
Tom, je komt op een forum waar een aantal experts zitten, om welke reden jij ook je vragen hier stelt.
Laat mij het even ondubbelzinnig zeggen. Wat wel of niet interessant is om op jouw vraag te kunnen antwoorden kan jij NIET beoordelen.
Hoe jouw vloer isoleert wordt bepaald door het totale opbouw van die vloer.
Ik kan hier met jou over één- en meerwandige massa-veer systemen gaan discussiëren, of jij kan gewoon antwoorden op de gestelde vragen van degenen die tientallen jaren met dergelijke problematiek en de achterliggende fysica bezig zijn.
Dus je conclusie is terecht: "
deze discussie gaat de verkeerde kant op
".
Als je nu nog een poging zou gedaan hebben stijl:
"Ik weet het niet maar dit is hetgeen ik denk te weten: ....."
, zouden we samen verder kunnen zoeken. Als jij beslist wat wel of niet interessant is aan mijn vraagstelling, laat ik het met plezier verder aan jou.
Tom
Geplaatst: Di Mei 18, 2010 11:38 am
Onderwerp:
Ik denk dat deze discussie de verkeerde kant op gaat. In mijn optiek is het soort dekvloer niet interessant, want die ligt er al in. Ik wil alleen weten of er een ondervloer voor tegels bestaat, die:
- minimaal 10 decibel geluidsdempend is volgens delta Llin norm; en
- zodanig geleidend is dat ik zo minimaal mogelijk warmteverlies heb van mijn vloerverwarming.
Als een dergelijk product niet bestaat is dat voor mij ook een antwoord.
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group.