Adverteerders
EASY NOISE CONTROL
#wijzijnakoestiek
Akoestiek en Geluidsisolatie
FAQ
ZOEKEN
Gebruikers
Registreer (NIET verplicht!)
Profiel
Inloggen
Geluidforum.nl forum index
->
In het huis
Plaats reactie
Gebruikersnaam
Onderwerp
Gastcode
Voer
"e3bbb"
in om uw gast-bijdrage te plaatsen
Bericht
Emoticons
Meer emoticons
Letter kleur:
Standaard
Donkerrood
Rood
Oranje
Bruin
Geel
Groen
Olijf
Cyaan
Blauw
Donkerblauw
Indigo
Violet
Wit
Zwart
Letter grootte:
Heel klein
Klein
Normaal
Groot
Erg groot
Sluit tags
[quote="Jann"]@ Geluidforum: dank voor je reactie! Ben het met je eerste punt eens. Het is niet per se duidelijk dat het om luchtgeluidstransmissie door de vloer gaat. Maar omdat ik zeker weet dat de geluiden van beneden komen, denk je dan als eerste aan de vloer. Maar het zou dus ook wellicht flankerend geluid kunnen zijn, via de muren of geluidlekken. Ik realiseerde me vanmorgen dat er naast de afvoer van het wc-fonteintje ook nog andere waterafvoeren door de vloer heen lopen, zoals van de wastafel, douche en wasmachine. Zouden deze leidingen door het beton ook geluidlekken kunnen veroorzaken? Waarom alleen die buren? Omdat ze relatief hard praten, relatief hard de tv en stereo aan hebben. Ik zeg relatief, omdat het niet buitensporig is. Ze hebben gewoon een nieuwe flatscreen, die niet aan de muur is bevestigd. En ja, hun ruimte is behoorlijk hard qua reflectie. Het galmt ook. Ik ben al bij hen op bezoek geweest. Ik heb het ook al aangekaart, maar het heeft helaas niet geholpen, vandaar dat ik dus op zoek ben naar andere oplossingen. Je stelt dat "al met al het meten van de geluidstransmissie aangewezen en (ten aanzien van kosten oplossingen) zéker gerechtvaardigd zou zijn." Ik heb al contact gehad met een akoestisch bureau en dat vroeg een uurtarief op basis van regie. Hoe zou ik dat het beste aan kunnen pakken? Dank alvast voor je reactie! Jann[/quote]
Opties
HTML is
AAN
BBCode
is
AAN
Smilies staan
AAN
Schakel HTML uit in dit bericht
Schakel BBCode uit in dit bericht
Schakel smilies uit in dit bericht
Indien je de code niet kan lezen of blind of slechtziend bent, neem dan contact op met de
Administrator
.
Bevestigingscode: *
Voer de code in exact zoals je die ziet. Let op hoofdletters, een nul heeft een diagonale lijn.
Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar:
Kies forum
Bedrijfsmatig
----------------
Geluid op de werkplek
Geluid naar de omgeving
Particulier
----------------
In het huis
Om het huis
Hobby en vrije tijd
Geluid en Geluidregelgeving
----------------
Akoestiek
Expert-forum
Forumgerelateerd
----------------
Informatie over dit forum
Off Topic
Feedback
Onderwerp
Auteur
Bericht
Eric Desart
Geplaatst: Di Jun 07, 2011 4:24 pm
Onderwerp:
Jann schreef:
Ik heb al contact gehad met een akoestisch bureau en dat vroeg een uurtarief op basis van regie.
Hoe zou ik dat het beste aan kunnen pakken?
Gewoon op hen rekenen ....
Zij zullen bij de buren willen zijn voor visuele controle en een bron op te stellen. Misschien in de gemeenschappelijke kelder om een beter zicht te krijgen op al wat gemeenschappelijk is of aan equipement bestaat.
Hoe moeilijk iets wordt hangt van omstandigheden af. Daarom werken zij ook graag in regie ...
Inzake meetapparatuur:
Buiten de traditionele geluidsmeetapparatuur, kunnen trillingsmetingen soms zinnig zijn en de beste meetmethode waarmee zij de bijdragen van alle individuele bronnen en deelvlakken kunnen bepalen zijn intensiteitsmeettechnieken.
Dus de technieken die zij gebruiken gaat van eenvoudig naar complexer, naargelang dit nodig is.
Visuele controle > eenvoudige testjes > geluidsmetingen > trillingsmetingen > intensiteitsmetingen.
Als ze intensiteitsmetingen doen kunnen ze de trillingsmetingen overslaan.
Een bureel dat beschikt over intensiteitsmeetapparatuur (zelfs al gebruiken ze het niet bij jou) waar ze ervaring mee hebben zou bij mij een gevoel van zekerheid geven.
Dit is echter dure apparatuur, en ik ben tamelijk zeker dat slechts een gedeelte van de studieburelen dit hebben. Ik heb liever dat zij het niet gebruiken omdat het niet nodig is, dan dat zij deze techniek omzeilen omdat ze het niet kunnen.
Het hangt dus ook af in welke richting een studiebureel zich specialiseert.
Als jij aan een kamer in kamer denkt voor al die ruimtes (in zover dan nog praktisch haalbaar), kan verhuizen nog efficiënter, goedkoper en zinniger blijken.
Eens dat je in de buurt van de normaal te verwachten geluidsisolatiewaarden van een logisch gebouwde bestaande constructie (zonder noemenswaardige geluidslekken) komt is verbeteren niet gemakkelijk.
Dus hopen dat het probleem eenvoudiger is of aan de bronzijde wat mogelijk is.
Jann
Geplaatst: Di Jun 07, 2011 3:49 pm
Onderwerp:
@ Geluidforum: dank voor je reactie!
Ben het met je eerste punt eens. Het is niet per se duidelijk dat het om luchtgeluidstransmissie door de vloer gaat. Maar omdat ik zeker weet dat de geluiden van beneden komen, denk je dan als eerste aan de vloer. Maar het zou dus ook wellicht flankerend geluid kunnen zijn, via de muren of geluidlekken. Ik realiseerde me vanmorgen dat er naast de afvoer van het wc-fonteintje ook nog andere waterafvoeren door de vloer heen lopen, zoals van de wastafel, douche en wasmachine. Zouden deze leidingen door het beton ook geluidlekken kunnen veroorzaken?
Waarom alleen die buren? Omdat ze relatief hard praten, relatief hard de tv en stereo aan hebben. Ik zeg relatief, omdat het niet buitensporig is. Ze hebben gewoon een nieuwe flatscreen, die niet aan de muur is bevestigd. En ja, hun ruimte is behoorlijk hard qua reflectie. Het galmt ook. Ik ben al bij hen op bezoek geweest. Ik heb het ook al aangekaart, maar het heeft helaas niet geholpen, vandaar dat ik dus op zoek ben naar andere oplossingen.
Je stelt dat "al met al het meten van de geluidstransmissie aangewezen en (ten aanzien van kosten oplossingen) zéker gerechtvaardigd zou zijn."
Ik heb al contact gehad met een akoestisch bureau en dat vroeg een uurtarief op basis van regie.
Hoe zou ik dat het beste aan kunnen pakken?
Dank alvast voor je reactie!
Jann
Geluidforum
Geplaatst: Di Jun 07, 2011 7:50 am
Onderwerp:
Het is niet duidelijk (en niet per se voor de hand liggend) dat het enkel om luchtgeluidtransmissie door het vloervlak gaat;
Behalve met een doos-in-doos constructie zullen de resultaten hoe dan ook beperkt zijn;
Een doos-in-doos constructie is duur, omvangrijk (doorvoer van voorzieningen etc., kost veel binnenruimte en is erg kritisch (kleine fouten kunnen alsnog voor problemen zorgen
Al met al zou het meten van de geluidstransmissie aangewezen en (ten aanzien van kosten oplossingen) zéker gerechtvaardigd zijn.
Wat ik me vervolgens afvraag: Waarom alleen díe buren? Ben je al eens bij ze binnen geweest? Hebben zij een home-cinema-set compleet met alle speakers, ook een subwoofer, tegen de muur gehangen? Hebben zij een hele harde ruimte (veel relfectie)? Hoe is je relatie met hen (indien er überhaupt al enig contact is geweest). Als ík duizenden euro's kon uitsparen met een bezoekje / gesprekje aan mijn buren zou ik dat zeker proberen!
Eric Desart
Geplaatst: Di Jun 07, 2011 2:05 am
Onderwerp:
Ik hoop dat Geluidforum of anderen een lumineus idee hebben.
Ik durf niet meer zeggen dat dat iets is dat best ter plaatse onderzocht wordt.
Jann
Geplaatst: Ma Jun 06, 2011 11:25 pm
Onderwerp:
@ Eric: dank voor je antwoord.
Ik dacht dat door de aard van het geluid (stemmen, tv en stereo) ik te maken heb met luchtgeluid.
Het complex heeft 4 verdiepingen (excl. begane grond). Ik woon op de 2e verdieping.
Ik heb ook twee zijburen (links en rechts). Van hen en van de bovenburen hoor ik geheel niets.
Iedereen heeft zijn eigen verwarmingsinstallatie binnen zijn/haar appartement.
Alle leidingen in mijn appartement zijn individueel, behalve die in het boilerhok (in de keuken), daar komen de algemene leidingen binnen. Dit hok is echter afgesloten en te ver van de vertrekken waar ik het geluid van de onderburen waarneem.
@geluidforum: dank ook voor jouw antwoord!
Er is inderdaad een gedeelde ventilatieschacht en leidingschacht, maar die bevinden zich ook in dat boilerhok.
Of mijn betonvloer massief is, weet ik helaas niet. Als ik met een hamer op de vloer in de hal tik, klinkt het holler dan wanneer ik dat bij de keukendeur doe. Is de verdiepingsvloer dan niet overal even massief? Zitten daar nog luchtbellen in? Aangezien de leidingen allemaal zichtbaar door mijn appartement heen lopen, denk ik dat er geen leidingen door de vloer heen gaan, behalve misschien van het wc-fonteintje, dat zie ik wel in de vloer verdwijnen.
Wellicht dat het geluid flankerend is? Kan het zo zijn dat het geluid bij de onderburen tegen de muur weerkaatst en zo doorgegeven wordt aan mijn individuele leidingen die mijn muren doorkruisen en ook in elk vertrek uitkomen (i.v.m. verwarming)?
Zou kamer in kamer dan wel helpen? Hoe werkt zoiets m.b.t. deuren en ramen? Sluit dat mooi aan en belangrijker worden dat dan geen geluidslekken?
Hoe spoor je geluidlekken uberhaupt op? Ik heb al met mijn oor bij de muren staan luisteren, op de vloer en ook bij die leidingen. Bij geen van hen hoor ik de geluiden duidelijker.
Of er een bouwtekening is, is nog maar de vraag. Er is wel een splitsingstekening. Zijn diktes van muren en vloeren daar ook op te zien?
Dank alvast voor jullie reactie.
Eric Desart
Geplaatst: Ma Jun 06, 2011 6:50 pm
Onderwerp:
Geluidforum schreef:
Ook ik vermoed dat er lekken zijn.
De maatregelen die je noemt zijn, zelfs als de luchtgeluidisolatie van je 180 mm (massieve?) betonvloer te wensen over zou laten, beperkt effectief danwel moeilijk te implementeren (vloer komt flink omhoog, alle drempels verhogen, deuren inkorten) danwel flink prijzig.
En bijkomend (niet in de plaats stellend): relatief weinig effectief tenzij je inderdaad naar kamer in kamer gaat.
Zo'n betonvloer hangt in betonnen of gemetste wanden. Grof geschatte koppelingsdemping: 7 dB (als het goed is).
Zo heb je 4 wanden. Resultaat: wat je ook aan die vloer doet je wint slechts een paar tot maximaal (als je veel geluk hebt) enkele dB's.
Geluidforum
Geplaatst: Ma Jun 06, 2011 5:51 pm
Onderwerp:
Ook ik vermoed dat er lekken zijn.
Een gedeelde ventilatieschacht of leidingschacht? Afvoerleidingen?
Het verzwaren van de vloer is slechts weinig effectief en enkel merkbaar wanneer er géén lekken of maatgevende flankerende geluidspaden zijn.
De maatregelen die je noemt zijn, zelfs als de luchtgeluidisolatie van je 180 mm (massieve?) betonvloer te wensen over zou laten, beperkt effectief danwel moeilijk te implementeren (vloer komt flink omhoog, alle drempels verhogen, deuren inkorten) danwel flink prijzig.
Eric Desart
Geplaatst: Ma Jun 06, 2011 4:18 pm
Onderwerp: Re: Luchtgeluid door betonvloer weren
Jann schreef:
De tv en stereo van mijn onderburen bevinden zich aan de voorzijde van hun appartement en ik hoor de geluiden tot bij mij in de slaap- en werkkamer (aan de áchterzijde van mijn appartement). Ik zou die geluiden graag willen terugbrengen.
Mijn vragen zijn:
Kan ik het luchtgeluid in mijn situatie uberhaupt dempen of weren?
Zo ja, welke geluidwering acht u het meest geschikt in mijn situatie?
Mijn vraag is: Hoe ben jij zo overtuigd dat dit uitsluitend luchtgeluid is?
Is dat een gebouw met hoeveel verdiepen? hoeveel zijburen?
Heeft iedereen zijn eigen individuele verwarmingsinstallatie? Binnen dit appartement?
Zijn hier geen andere paden mogelijk?
Zijn alle leidingen hier individueel (verluchting, water, weet ik veel ....)?
Jann
Geplaatst: Ma Jun 06, 2011 2:51 pm
Onderwerp: Luchtgeluid door betonvloer weren
Goedemiddag,
Sinds enige tijd woon ik in een appartement (1983) met een betonvloer van 18 cm dikte. Daarop heb ik een laminaatondervloer (7 mm) gelegd en laminaat (8 mm). De leidingen van mijn CV-ketel, verwarmingen en wateraanvoer lopen zichtbaar door mijn appartement en gaan wel door muren maar niet naar de onderburen.
Helaas hoor ik de tv en stereo en stemgeluiden van mijn onderburen net iets te hard. De tv en stereo van mijn onderburen bevinden zich aan de voorzijde van hun appartement en ik hoor de geluiden tot bij mij in de slaap- en werkkamer (aan de áchterzijde van mijn appartement). Ik zou die geluiden graag willen terugbrengen.
Mijn vragen zijn:
Kan ik het luchtgeluid in mijn situatie uberhaupt dempen of weren?
Zo ja, welke geluidwering acht u het meest geschikt in mijn situatie?
Ik heb zelf al gedacht aan een van de volgende mogelijkheden:
-een extra laag beton
-een tegelvloer
-Isomat geluidsisolerende kunststofplaten
-Rockwool
-Gyproc Rigidur 20 + 30
-Geluidsdempmatten Akoestik
-Akoestifloor van Akoestikon
-Loodslabben (als ondervloer)
-Kuiper Decibel platen (als ondervloer)
-box-in-box-constructie
Zou u mij kunnen adviseren?
Met vriendelijke groet,
Jann
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group.