Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

Geluidsdichte Bedstede

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
ZwartePietTmp
Gast





BerichtGeplaatst: Do Jan 05, 2017 7:00 pm    Onderwerp: Geluidsdichte Bedstede Reageer met quote

Hallo,

Ik zou graag van jullie expertise gebruik willen maken om vast te stellen of ik voor het oplossen van mijn probleem de juiste route bewandel.

Mijn probleem:
- Gebulder, gebeuk en gekoekoeksklok - dag in dag uit. En zodra het zomer is tot ongeveer eind herfst, komen daar alle gemeentelijke dieselmotoren en werkzaamheden bij en ik heb besloten dat het zo, in ieder geval tijdens mijn nacht- en powernaprust niet langer meer kan.

Ik heb weinig financiele extra's dus een complete woning danwel kamerrenovatie zit er voor mij dan ook niet in, vandaar dat ik een geluidsdichte bedstede overweeg.
---

De gewenste maten zijn 1.90Bx2.40Lx1.60H (een paar cm meer dan mijn twee persoons bed en hoog genoeg om rechtop te zitten)

Ik wou dit op de manier doen zoals gedemonstreerd in dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=k1MX3loF-wM

Dit vond ik duidelijk en begrijpbaar. (ik ben niet heel technisch)
Ik heb uiteraard al veel over geluidsisolatie gelezen maar word eerlijk gezegd een beetje overladen met waar allemaal op gelet moet worden en welke formules nodig zijn om wat te berekenen en zo voort.
---

Concreet ben ik dus van plan om een vierkant frame te maken en de onderkant daarvan polypress te laten zijn. (incl binnenkant, dus een volledige 1.90x2.40 meter polypress waar behalve mijn bed, ook het frame op staat)
- vraag - welke dichtheid en dikte is hiervoor het beste? 80KG/M3 - 300KG/M3? bij 1CM-10CM?
Ik wil de binnenzijde zowel als buitenzijde van wandpanelen voorzien en er tussenin vullen met polypress platen.
- zelfde vraag - welke dichtheid en dikte zijn optimaal?
- vraag - de houten balken hebben dan geen schuim over de balken heen. Is dat funest voor het effect en moet ik voor een andere constructie gaan?

Ik zoek naar een maximale geluidsdichtheid, ik wil geen vermoeden meer van het geluid van een klappende deur of iets dergelijks.
Is dat haalbaar op deze wijze? en zo niet, wat is dan een betere oplossing?
Naar boven
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Vr Jan 06, 2017 9:14 am    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Ik zoek naar een maximale geluidsdichtheid, ik wil geen vermoeden meer van het geluid van een klappende deur of iets dergelijks.


Niet realistisch tenzij wellicht door middel van een geheel ontkoppelde (van de vloer, maar ook van de binnen- en buitenwand van je 'bedstee' ten opzichte van elkaar) opbouw, in combinatie met dikke absorptie ín de bedstee.

Hou dan nog rekening met de kierdichtingen (met name bij aansluitingen tussen wanden en rondom de deur) en bedenk dat je nog ventilatie met dempers nodig zult hebben.

De ruimte wordt dan (binnen) zó stil dat je door het ontbreken van midden- en hoogfrequente maskeringen, hele lage tonen (ondanks het aanmerkelijk lagere niveau) hoogst waarschijnlijk nog zult opmerken. Je zult er niet van ontwaken.
_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Vr Jan 06, 2017 7:42 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Bedankt voor je reactie.

Is het geheel ontkoppeld als ik het bed op dezelfde polypress matten heb staan waar ook de zijmuren op staat, maar de zijmuren niet op een andere manier in contact staan met het bed?

Kierdichtheid gaat voor mij een lastig probleem worden denk ik. Ik heb ooit eens eerder wat in elkaar getimmerd en dat moest blijven staan waar het stond want het was te zwaar en tegelijkertijd te gammel om heel te verplaatsen. Daardoor ligt dat nu vroegtijdig op het grof vuil en dat wil ik voorkomen.
Ik wil dus zo modulair mogelijk en het bestaan van zoiets als dit http://nl.demvox.com/producten/geluidsdichte-cabines-echo/37-eco400 gaf mij goede hoop. Het liefst gebruik ik dus modulaire bouwblokken van een m2 oid, maar als dat alles onhaalbaar is, dan is een uit vier 'voorzetwanden' bestaande doos ook goed.

Hoe zit het met de noodzaak tot plafondisolatie. Moet dat even dik als de wanden of mag dit dunner omdat geluidsgolven vooral zijwaards verplaatsten?(als ze dat doen?) Hoe lichter hoe beter mbt veiligheid.

Ventilatie is een kwestie van 2 gaten en een vraagstuk voor een later moment;) Maar ik voorzie geen groot probleem aangezien daar genoeg betaalbare commerciele mogelijkheden voor bestaan. Vooralsnog lijkt mij een langwerpige suskast(heb ik al) aan de bovenkant hoofdeind icm een gat aan het voeteneind optimaal voor een gezond binnenklimaat met een afzuiger aan het voeteneind. zowel voor het voeteneind als het hoofdeind zal de geluidsdemping zich buiten de kast begeven.

Van het onvermijdbaar zijn van lage tonen baal ik wel een beetje.. één van de geluiden die mij juist bij uitstek wel wakker houdt is een onplaatsbare lage toon. Alsof iemand de hele dag heel laag en onregelmatig in een didgeridoo blaast Sad

---
Maar als ik je goed begrijp is het vooral een kwestie van veel en dikke massa.
Geeft 8CM 300KG/M3 veel voordeel tov 8CM 80KG/M3? (nogal een verschil in prijskaartje)

(Ik heb trouwens ook nog zo'n 100 glasblokken van zo'n 800 KG/M3 .. zijn die even geschikt als polypress, of is het daarvoor te rigide?)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Gast
Gast





BerichtGeplaatst: Di Jan 10, 2017 10:35 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Wel handig zo n geluidsdichte bedstee, vooral als je nachtelijke geluidsoverlast ervaart in een supergehorige asoflat met een relatief lage huurprijs en je geen geld hebt om beter te gaan wonen. Zo'n bedstee zou je dan in de slaapkamer kunnen plaatsen, waarbij die d.m.v. rubberen poten ontkoppeld is van de vloer.
Naar boven
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Di Jan 10, 2017 10:48 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb lang in een voordelige flat vlakbij een rondweg gewoond en woon nu in een keurige wijk ver weg van grote wegen, maar geluidsoverlast is overal. Sommig geluid reist gewoon erg ver en uiteindelijk is er geen ontsnappen aan. Mijn persoonlijke conclusie is daarom om zelf te dicteren wanneer ik wel of niet in andermans geluid zit, en rustig slapen vind ik daarvoor een gepast begin.
(Ik maak me alleen wat zorgen over het lage frequentie geluid, dat stoort me het meest, en als isoleren inhoudt dat dat geluid prominenter wordt, dan zit ik wellicht met een groot probleem)
maar vooralsnog ga ik goed nadenken over hoe ik zoiets voor zo weinig mogelijk geld realiseren kan.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Wo Jan 11, 2017 5:07 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Gast schreef:
(...) en je geen geld hebt om beter te gaan wonen. (...)

Met (werkelijk) alle respect, maar dan heb je waarschijnlijk ook geen geld voor een afdoende oplossing.

Stel je even voor Idea dat je een audiometrische cabine op z'n kant zou leggen om in te gaan slapen (de associatie met een lijkkist ontgaat ook mij niet overigens), dan heb je een redelijk beeld van de kosten...
_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Wo Jan 11, 2017 6:53 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Dat moet voor een fractie van de kosten best mogelijk zijn. Onderschat even niet het 'des te specialistischer - des te groter het winst(/R&D)percentage'-aspect.
Bovendien neem ik aan dat zo'n cabine aan strenge eisen moet voldoen om b.v een optimaal geluid in de cabine te hebben, of om specifieke geluiden naar buiten tegen te houden.

Als je b.v buren hebt die de hele dag met naaldhakken over het parket trippelen, met kleine krijsende kinderen en moeder met schaterstem, dan zijn dit allemaal hogere geluiden die met een veel minder geisoleerde cabine ook zouden worden tegen gegaan.

Daarnaast is dat natuurlijk een wat onnodig lompe en tevens onjuiste opmerking. Duur wonen doe je vanaf zo'n 1000 euro per maand, en dat zegt niets over iemands mogelijkheid om eenmalig ~400 euro te spenderen (mijn schatting van wat zoets kosten gaat)


Laatst aangepast door ZwartePiet op Wo Jan 11, 2017 8:52 pm, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Wo Jan 11, 2017 7:42 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Ik zit er volgens mij niet heel ver naast met geschatte kosten (zonder koopjes te jagen)

90 x 90 x 215 =
totaal = 9.38 m2

https://www.karwei.nl/assortiment/hout/plaatmateriaal/multiplex/c/hout_plaatmateriaal_multiplex
244 x 122 cm dikte 9 mm = 20 euro = 6,72 euro per m2
9.38 m2 * 6,72 euro = 63,03 euro
2 laags = 126,06 euro (met spouw)

http://www.polypress.nl/home/53-80-kg-m3-polypress-100x100x3-cm.html
80 kg / m3 Polypress 100x100x3 cm = 9,90 euro / m2
9.38 m2 * 9,90 euro = 92.86 euro isolatie

http://www.aluparts.nl/p/aluparts/hoeklijn-25x10x2-0mm-lengte-3000mm/
~zo'n 4 hoekprofielen van totale lengte =
4 x 2.15 meter = 8.6 meter / 9 meter = 30,42 euro

http://www.aluparts.nl/p/aluparts/u-profiel-20x40x20x2-0mm-lengte-3000mm/
plus zo'n 4 u-profielen voor deur en deuropening
1.80 x 4 = ~7.2 meter / 7.5 meter = 93 euro

https://www.elektroshop.nl/buisventilator-inschuif-silenttube-100-100mm.html
buisventilator = 76,23 euro

https://www.gamma.nl/assortiment/axa-kogellagerscharnier-skg2-ronde-hoek-76x76mm/
deurscharnieren 2 stuks = 15, 99 euro

---
grof geschat totaal = ~433.62 euro

en daar gaat nog weer wat van af door te gaan koopjes jagen,
en daar komt nog weer wat bij voor de schroefjes, kit, en overig klein materiaal.
Dus voor zo'n 450 euro moet het bij die afmetingen te doen zijn.

Voor nog geen 38 euro per maand slaapt dus zelfs de armste nederlander binnen een jaar zacht Smile
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2017 9:14 am    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Ik zoek naar een maximale geluidsdichtheid, ik wil geen vermoeden meer van het geluid van een klappende deur of iets dergelijks.

Quote:
Van het onvermijdbaar zijn van lage tonen baal ik wel een beetje.. één van de geluiden die mij juist bij uitstek wel wakker houdt is een onplaatsbare lage toon. Alsof iemand de hele dag heel laag en onregelmatig in een didgeridoo blaast

Quote:
Mijn persoonlijke conclusie is daarom om zelf te dicteren wanneer ik wel of niet in andermans geluid zit, en rustig slapen vind ik daarvoor een gepast begin.
(Ik maak me alleen wat zorgen over het lage frequentie geluid, dat stoort me het meest, en als isoleren inhoudt dat dat geluid prominenter wordt, dan zit ik wellicht met een groot probleem) (...)


Versus:
Quote:
Als je b.v buren hebt die de hele dag met naaldhakken over het parket trippelen, met kleine krijsende kinderen en moeder met schaterstem, dan zijn dit allemaal hogere geluiden die met een veel minder geisoleerde cabine ook zouden worden tegen gegaan.


Je stelt je doelen dus nogal radicaal bij om vervolgens te roepen dat het veel goedkoper kan. Dat klopt (dan), maar was dus aanvankelijk niet aan de orde.
Quote:
Daarnaast is dat natuurlijk een wat onnodig lompe en tevens onjuiste opmerking. Duur wonen doe je vanaf zo'n 1000 euro per maand, en dat zegt niets over iemands mogelijkheid om eenmalig ~400 euro te spenderen (mijn schatting van wat zoets kosten gaat)


Ik ging dus uit van een 4000 € voor een laagfrequent redelijk presterende uitvoering. Waarom de opmerking lomp is, kan ik niet plaatsen. Er zijn nu eenmaal mensen met goedkopere woonruimte of een hoger inkomen. 4000 € op 12000 € woonkosten per jaar is +33%. Verhuizen lijkt me dan een realistische optie, al was het maar omdat je dan niet in een geïmproviseerd houten krat hoeft te gaan slapen.

In je 'calculatie' vergeet je overigens de dempers op luchtinlaat en luchtuitlaat, overigens, net als bevestigingsmaterialen, lijm voor het schuim, rubber dichtingen en de kosten voor transport en je werkuren.
_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2017 11:08 am    Onderwerp: Reageer met quote

Je hebt me verkeerd begrepen.
De opsomming die ik maakte was niet voor mijn situatie maar voor de door Gast beschreven asoflat-situatie en waarvan ik vermoed dat die in veel gevallen toereikend zal zijn. Het was in reactie op jouw reactie op wat Gast schreef. Ook de gebruikte afmetingen zijn die van jouw 4K voorbeeld en niet de afmetingen die ik voor mijn situatie wil gebruiken. En wat ik een beetje lomp vond was om diens inkomen aan te halen als reden dat het voor hem onmogelijk zou zijn.
(toegegeven, de materialen die ik noemde zijn letterlijk allemaal natte vinger, en als die 80KG/M3 bij 3CM, of de 9 mm platen bijvoorbeeld niet in de buurt komen van geschikt, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de schatting)


Mijn situatie is inderdaad heel anders. Ik woon in een tweeondereenkap woning met relatief weinig overlast van buren (muv de eerder genoemde dingen). Maar ik heb zowel recreatievelden alsook weilanden in mijn directe omgeving en in de verte enkele redelijk drukke wegen. Die wegen hoor ik dus gewoon regelmatig als de wind daarvandaan komt, en mijn grootste zorg, zodra de winter voorbij is zal er iedere dag om me heen gras gemaaid worden, gras tussen de stenen weg worden gebrand, bomen worden gesnoeid en draaien de landbouwmachines weer op volle toeren, en iedereen vervoert zich met zwaar dieselverkeer.
Ik ben programmeur en werk vaak ook 'snachts waardoor ik regelmatig overdag een paar uurtjes wil kunnen slapen, en dat me dat vaak niet goed lukt heeft grote gevolgen voor mijn concentratie en productiviteit.
Lang verhaal kort, mijn situatie moet dus niet slechts een beetje toereikend zijn, maar moet, zoals ik eerder al aangaf, maximaal isoleren en dat gaat stukken meer kosten (maar geen 4000 euro per 90 x 90 x 215 cm).

Het is verder duidelijk dat je zo'n geluidsdichte bedstede maar niets vindt, een doodskist, maar het is daarin niet meer een doodskist dan iedere andere bedstede en er zijn best hele mooie voorbeelden te vinden.
Wat denk je bijvoorbeeld van zoiets als dit:


http://www.nieuwamsterdamsontwerp.nl/meubels-op-maat/bed-op-maat/bedstede
daar valt toch best mee te leven?


Laatst aangepast door ZwartePiet op Do Jan 12, 2017 11:22 am, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2017 11:19 am    Onderwerp: Reageer met quote

ZwartePiet schreef:
Wat denk je bijvoorbeeld van ziets als dit:


http://www.nieuwamsterdamsontwerp.nl/meubels-op-maat/bed-op-maat/bedstede
daar valt toch best mee te leven?


Zeker netjes. Overigens is het de bedoeling in dit voorbeeld om met de deuren open te slapen. Een en ander is slechts een visuele afscheiding, begrijp ik uit de tekst.
_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
ZwartePiet



Sinds: 5-1-2017
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Do Jan 12, 2017 11:32 am    Onderwerp: Reageer met quote

Klopt.
Ik ben zo snel ook nog geen enkele bedstede tegen gekomen met als doel geluid te isoleren.
Zal voor een deel door de prijs komen denk ik, maar wellicht ook door de veiligheid.
Een storing in de afzuiger zou gevaarlijke gevolgen kunnen hebben en het gaat nog een uitdaging worden om hier een failsafe voor te verzinnen (Al kan dat natuurlijk al met een co2 alarm)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1



 
Ga naar:  
Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.