Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

Houten trap als woningscheiding

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Bovenbewoner
Gast





BerichtGeplaatst: Wo Dec 09, 2020 9:37 pm    Onderwerp: Houten trap als woningscheiding Reageer met quote

Wij wonen in een huis van bouwjaar 1904. Dit huis bestaat uit een boven- en een benedenwoning en is samen ook een kleine VVE. Onze voordeuren zitten naast elkaar, bij ons ga je via een houten trap naar boven en daaronder hebben de onderburen hun berging.

Toen onze onderburen hier kwamen wonen, gingen ze een verbouwing aan. Ze hebben daarbij al het stucwerk wat tegen onze trap zit, weggehaald. Dat was oud (origineel), er zat een houten raamwerk en er zat riet tussen, wat je ook wel in oude plafonds ziet, en dat was gestuct.

Als gevolg daarvan is de houten trap nu de enige scheiding tussen onze woningen. Je kunt je voorstellen dat wanneer de buren in hun berging bezig zijn, het lijkt alsof er iemand in ons huis zit. Ook als de buren thuis komen of visite krijgen, lijkt het alsof ze bij ons binnen komen omdat die berging in hun opgang zit.
Inmiddels hebben ze er ook een wasmachine staan, dus het ruikt bij ons naar hun wasmiddel en het lijkt alsof die wasmachine bij ons in huis staat te centrifugeren. Terwijl we nota bene zelf in een extra stille wasmachine hebben geïnvesteerd. Sad
In het begin zeiden ze nog dat ze het opnieuw dicht gingen maken en isoleren. Alleen hadden ze daar vanwege hun verbouwing op dat moment geen geld meer voor. We hebben ons toen begripvol opgesteld, maar de situatie is inmiddels al een kleine drie jaar zo.

Nadat we onlangs weer vriendelijk hebben gevraagd wanneer ze het dachten te gaan aanpakken, hebben we nu te horen gekregen dat ze het eigenlijk niet zo nodig vinden. Ze verliezen een hoop ruimte als ze er rechte platen onder gaan schroeven en nu kunnen ze al hun spullen lekker onder de treden schuiven. Er staat nu verf en ander chemisch spul… We ruiken regelmatig iets van terpentine, dat baart me wel zorgen. Hoe zit dat met de brandveiligheid, die trap is onze enige vluchtweg!

Verder horen zij ons natuurlijk ook goed de trap op lopen lijkt me. Maar het verschil is dat ze dat alleen horen als ze in de berging / opgang zijn. Voor ons is het de overloop waar ook een werkplek zit, maar ook onze wc, de trap naar nog een etage hoger. Ze kunnen letterlijk alles meemaken als ze in hun berging zijn en wij praten tegen elkaar vanaf de overloop, dat voelt echt niet fijn. Zeker omdat we nauwelijks wat hoorden toen dat stucwerk er nog zat, weten we dat het zo niet hóeft!! Maar wat kunnen we hier nog mee als de onderburen niet willen meewerken?
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1



 
Ga naar:  
Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.